Barcelona es prepara per a un nou hub de start-ups d'impacte social

28 maig 2024 · Vir Audit

Barcelona s'està preparant per ser l'epicentre d'un nou enclavament d'innovació centrat en start-ups amb un impacte social significatiu. Després de l'arribada fons com Ship2B i Norrksen, la firma nord-americana XY Booster ha decidit sumar-se a l'aposta per la ciutat comtal.

Després d’una inversió de 5 milions d’euros, el centre donarà cabuda a iniciatives d’impacte social destinades a 400 persones

L’empresa té previst inaugurar un hub de set plantes amb capacitat per a 400 persones en ple cor de Barcelona, en un passatge molt a prop del passeig de Gràcia. Robert Monturiol, un empresari català radicat als Estats Units, ha explicat als mitjans que han invertit 5 milions d’euros en la remodelació d’un antic gimnàs per a aquest projecte. Tot i que la intenció inicial era obrir a finals d’any, els tràmits burocràtics endarreriran l’obertura fins al segon trimestre de 2025.

L’objectiu del hub és acollir start-ups recolzades per XY als Estats Units, així com projectes externs al grup que estiguin alineats amb els seus valors. Monturiol, descendent de l’enginyer Narcís Monturiol, destaca el seu interès en oferir oportunitats a projectes socials. A més de ser un espai de treball, el hub oferirà sales polivalents per a esdeveniments relacionats amb l’ecosistema emprenedor.

Aquest centre a Barcelona s’afegeix a les oficines ja establertes a Nova York i San Francisco, així com a un altre hub a Mèxic centrat exclusivament en dones emprenedores.

XY Booster, fundada el 2022, administra diversos fons d’inversió que han rebut finançament tant de Monturiol com d’inversors privats dels Estats Units i Mèxic. Aquests fons han facilitat la creació d’oficines i l’impuls de 17 startups amb un enfocament en l’impacte social. Monturiol avança plans d’aportar altres 100 milions d’euros per crear dos nous fons, un per a projectes liderats per dones i un altre per a professionals neurodivergents.

Vir Audit, firma líder en auditoria d’start-ups a l’estat espanyol

A Vir Audit, com a auditoria líder d’start-ups a l’estat espanyol, hem observat de primera mà com els fons d’impacte han anat guanyant terreny i consolidant-se en el mercat durant els darrers anys. El fet que Barcelona s’estigui preparant per convertir-se en un nou hub de start-ups d’impacte social és un reflex clar de la dinàmica innovadora i emprenedora que caracteritza la ciutat. Aquesta iniciativa no només reforça la posició de Barcelona com a epicentre de la creativitat i la tecnologia, sinó que també subratlla la importància de les start-ups en la transformació del teixit empresarial i social. Amb la nostra àmplia experiència i compromís en l’auditoria de les start-ups, a Vir Audit estem entusiasmats per continuar donant suport a aquestes empreses en el seu camí cap a l’èxit.