El Grup20 va celebrar el seu 30 Aniversari sota el lema “Seguimos contando para que cada día cuente". Al llarg dels anys, l'Associació Grup20 s'ha convertit en el referent de les firmes mitjanes a Espanya i en el seu principal interlocutor amb les corporacions, així com amb entitats i organitzacions empresarials i institucionals, en el marc dels 'Breakfast Grup20'.
Durant els últims trenta anys d’activitat, Grup20 ha treballat per debatre i compartir les seves inquietuts amb l’objectiu de fomentar la transparència econòmica, així com l’exercici de les millors pràctiques en el sector de l’auditoria.
La gestió de la qualitat, l’adaptació a la normativa, la retenció de talent i la digitalització són elements clau per al futur del sector de l’auditoria. A Grup20 han demostrat el seu compromís amb la innovació i la millora contínua en tots aquests àmbits.
A Vir Audit estem molt orgullosos d’haver pogut estar presents a la celebració i de formar part de Grup20, que reuneix el volum més gran de facturació del sector a Espanya, darrere de les ‘Big Four’. Amb una facturació agregada de 406M€, les 20 firmes de l’Associació representen un 40% de la facturació del sector, excloent les ‘Big Four’, segons dades del rànquing de les firmes de serveis professionals que publica anualment el diari Expansión, amb informació de les 42 principals firmes de l’Estat.
En la celebració es va portar a terme una taula rodona sobre el futur de l’auditoria que va comptar amb la participació de Ramon Riera, Soci Director de VIR Audit.
Durant la taula rodona es va comentar que les firmes mitjanes consideren que les noves normes de gestió de qualitat incrementaran les hores dedicades en l’auditoria i en aspectes de compliment e interns de gestió. Aquest major requeriments i complexitat fomentarà la concentració en mercat de firmes d’auditoria petites i mitjanes. Per altra banda, Ramon Riera també es va afirmar que aquests nous requeriments de gestió de la qualitat de les firmes, juntament amb l’increment de la necessitat d’inversió en tecnologia (IA, digitalització i robotització de processos, etc.) així com mesures de conciliació i flexibilització horària s’hauria de veure repercutit en un increment rellevant d’honoraris. En aquest sentit, es va comentar que a Espanya, els honoraris són un 25% inferiors a la mitja de la UE i que aquest gap s’hauria de reduir el més ràpid possible apropant-nos a les mitges europees en el mitjà termini.